Traži

Destinacije - Otok Korčula -

Otok Korčula je jedan od 5 najljepših otoka na svijetu. Otok Korčula se nalazi u Republici Hrvatskoj, smješten je u Jadranskom moru u Dalmaciji.Otok Korčula je duga 46,8 km sa površinom od 276 km2.Mjesta na Korčuli su grad Korčula, Račišće, Žrnovo, Pupnat, Čara, Lumbarda,Smokvica, Blato i Vela Luka. Broji oko 17.500 stanovnika.

Blato - Babina

Na sjevernoj strani otoka Korčula, negdje po sredini nalazi se uvala Babina. Babina je bila staro naselje uz more gdje se bavilo ribolovom i poljoprivredom. Danas se uređuju apartmani i žitelji se bave turizmom. Babina još nema vodovoda i struje tako da ima stih proteklog vremena koje polako ali sigurno nestaje dolaskom ceste i brzih brodova. Još uvijek Babina ima "okus" robinzonskog življenja i svatko tko to voli bit će zadovoljen. U Babini se može ustajati ranom zorom i ići na more ribarii. Isto tako se može pješaćiti do grada Korčula ili do prelijepe malonaseljene Pupnatske Luke. Isto tako možete doći do malih skrivenih uvalica uz more, kopnom ili morem gdje će te biti jedini kupači. U Babini ima dvadesetak kuća sa par porodica koje tamo i žive. Preko ljeta dođu iz grada oni koji ze žele odmoriti od gradske buke i prometa. U uvali je plaža koja je plitka i pogodna za djecu. Vez je siguran i može se držati brod za udičarenje i razonodu. Sva nabava je u Blatu ili Prigradici. Kod nekih domaćina se može dobro

Blato - Črnja luka

Črnja Luka je uvala na sjevernoj strani otoka Korčula, u blizini mjesta Blato. Gleda na otvoreno more, korčulanski kanal i istočni Hvar. Uvala je izložena istočnim i sjevernim vjetrovima pa nije pogodna za sidrenje brodova po lošem vremenu. Uvala je malo strma i obrasla meslenicima. Asvaltna cesta do uvale dolazi iz pravca Blata ili Vele Luke oko 4 km udaljena. U uvali se nalazi dvadesetak apartmana kod privatnih iznajmljivača koji se bave turizmom i iznajmljuju apartmane turistima. Plaže su za kupače i nalaze se ispred apartmana na betoniranim mostovima. Neke porodice su stalno naseljene i bave se vinogradarstvom, maslinarstvom i turizmom. Sva nabava je u Blatu, a ona osnovna u Prigradici. U uvali ima iznajmljivača koji daju pansion. Restorani su u Prigradici, Blatu i Veloj Luci gdje se može jesti na domaći način pripremljena jela od ribe. Mir, tišina, malo automobila čine destinaciju primamljivom za odmor i ljetovanje.

Blato - Gršćica

Uvala Gršćica je smještena na južnoj strani otoka Korcula i vrlo je pogodno mjesto za male brodove koji su zaštićeni od svih vjetrova. U mjestu se nalaze restoran i ronilački centar. Gršćica je 14 km udaljena od mjesta Vela Luka, 30 km od grada Korcula i 7 km od grada blato.

Blato - Karbuni

Uvala Karbuni je smještena na južnoj strani otoka Korcula u predjelu grada Blato. Na obali se nalaze privatni apartmani neposredno uz more. Uvala je pogodna za ljetovanje i odmor.

Vela Luka Korčula Live

Pretraga po ID-u

Proizvodnja i prodaja malih čamaca GOF

Maslinarstvo

Kako do nas

Stroj za čišćenje maslina

Aktivnosti

iznajmljivanje plovila

Konvertor valuta


Skype Me™!