Traži

Vela Luka - Gradina - Uvala Gradina -

Na sjevernoj strani zaljeva Vele Luke nalazi se Gradina, uvala u kojoj je idealno sidrište za male brodove gaza do 4m. Izložena je zapadnim vjetrovima, a sa južne i jugozapadne strane zaštiti je otočić Gubeša i Sv. Ivan. To je malo naselje vikend kuća u kojem ima i obitelji koje stalno žive u Gradini. Blizu uvale nalazi se otok Ošjak sa prekrasnim nudističkim plažama. Postoji mogućnost iznajmljivanja čamaca do tog otoka.

Naselje ima oko 100 kuća i 5 km je udaljeno od Vele Luke. Uvala ima napon 220V i asfaltnu cestu do Vele Luke. More je plitko i na mjestima je pijesak što je iznimno pogodno za kupanje djece.
Od niskog rta Bad more je plitko.

U Gradini postoji telefonska govornica, kao i restoran Šiloko gdje možete jesti riblje dalmatinske specijalitete.

Mjesto se prvi put spominje u 15. stoljeću, te su pronađeni arheološki ostatci koji nam govore o postojanju ilirskih nastamba baš u uvali Gradina. Uvala Vam pruža fantastičan odmor te možete nesmetano uživati u moru, suncu, kupanju, sunčanju i šetnjama...

Kuće namjenjene turizmu udaljene su svega 15-ak metara od mora i imaju nezaboravan pogled na bistro plavo more. U ponudi su predivne robinzon kuće na osami kao i privatni apartmani neposredno uz more. Poželite li zabavu ili izlazak, uputite se u 5 km udaljenu Vela Luku u čijim se kafićima i restoranima možete zabaviti do jutra, a tijekom ljeta razonoditi se možete događanjima u sklopu veloluških svečanosti i raznih koncerata.

gradina_uvala105_01.JPG    gradina_uvala105_04.JPG    gradinaz.jpg gradina_uvala105_10.JPG    gradina_ve__e.jpg

 

Pošaljite upit

ID: [9] Uvala Gradina
Broj odraslih osoba:
Broj djece:
Datum dolaska:
Datum odlaska:
Upit:

Kontakt podaci

* Ime:
* Prezime:
Adresa:
Grad:
Poštanski broj:
Država:
* E-mail:
* Telefon / Mobitel 1:
Telefon / Mobitel 2:
Faks:
Napomene:
* denotes required field

Vela Luka Korčula Live

Pretraga po ID-u

Stroj za čišćenje maslina

Proizvodnja i prodaja malih čamaca GOF

Maslinarstvo

Kako do nas

Aktivnosti

iznajmljivanje plovila

Konvertor valuta


Skype Me™!